Hösttröstsoppa 2017

Publicerad: 13/11, 2017

Fisksoppa ca 70 portioner/ grönsakssoppa med oumph.

Om ni är färre personer kring matbordet rekommenderas lite mindre mängder.

Laxfiléer ca 4,5 kg

Torskfiléer ca 1,2 kg

Räkor ca 1,5 kg

Smör 300gr

Vispgrädde 3 l (laktosfri)

Vitt vin 1,5 l

Ärtor 0,5 kg

Purjolök 0,5 kg

Potatis 1 kg

Morötter 0,5 kg

Palsternackor 0,5 kg

Fiskbuljong

Majsenaredning ljus

Oumph 0,3 kg (till den vegetariska)

 

Räkor skalas. Skalen kokas i vatten. Fonden silas av och reduceras. Rotsaker skärs i tärningar och kokas i vatten. Fonden silas och reduceras och reds till soppgrund. Purjolöken fräses i smör.

Fisken skärs i tärningar och kokas i fonden tillsammans med vin. Fisken plockas ur och fonden reds till en soppgrund. Fisk, rotsaker, räkor och grädde tillsätts i grunden. I den vegetariska varianten byts fisken mot oumph.

Soppan värms åter innan måltiden.

 

Smaklig spis!

Se alla nyheter »

Arkitektgruppen i Gävle | 026-54 18 40 | Kyrkogatan 23 | 803 11 Gävle | info@arkitektgruppen.se

Alla rättigheter reserverade Arkitektgruppen © | Producerad av Precis Reklam Skapad i Yodo