Rapatac

Byggherre: Stiftelsen Rapatac

År: 2015-16

Handläggare: Nils Simonsson, arkitek SAR/MSA

Medverkande: Sara Axnander, Annaida Corda

Region Gävleborg och Gävle Kommun sökte lokal i Sätra för en gemensam familjecentral. Det visade sig inte vara så lätt att hitta. Det man dock fann var en villig byggherre i Rapatac-stiftelsen som hade planer att bygga och driva förskola i stadsdelen. Första etappen blev nu familjecentralen på en tomt på norra sidan av parkeringen vid Sätra centrum, granne med hälsocentralen. Barnavård, mödravård, socialtjänst och öppen förskola som kommer att finnas i huset vänder sig alla mot det gemensamma vardagsrummet i mitten. Planen är sedan att göra anläggningen mer komplett med nästa etapp som byggs i slänten österut och på nivå av Gråstensvägen med Rapatac-center och en förskola med fyra hemvister. Huset byggs med Sätraprofil med vitputsade fasader med träpanel i vissa delar. Taket blir ett grönt pulpettak.

Se alla referenser »