Foto: Gavlefastigheter

Foto: Gavlefastigheter

Brynässkolan

Publicerad: 12/9

Utdrag från Gavlefastigheters hemsida.

Tisdagen den 23 augusti när de kommunala skolorna i Gävle startade för höstterminen 2022 slog även den gamla skolbyggnaden på Brynäs upp portarna igen för att ta emot elever.

Skolbyggnaden har under åren 2021-2022 renoverats och byggts ut. Utöver den gamla byggnaden från 1905 finns numera två till byggnader som inrymmer skolmatsal och idrottshall. Det ursprungliga husets pampiga uppseende har bevarats och restaurerats. Bland annat har fasaden tvättats, taket har lagts om och fönster och dörrar bytts, för att karaktären ska fortsätta vara ett blickfång på Brynäs. Entrén och de stora trapporna invändigt har behållits. För att göra skolan användbar utifrån dagens krav på tillgänglighet har två hissar installerats. Både renoveringen av den gamla byggnaden och byggnationen av de nya husen har gjorts för att på ett hållbart sätt kunna ta emot elever i många år framöver.

Läs hela artikeln på länken nedan:
https://www.gavlefastigheter.se/Nyhetsarkiv/Nyrenoverade-och-utokade-lokaler-pa-Brynas-valkomnar-elever/

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK