Hösttröstrecept 2019
Publicerad: 18/11, 2019
Fisksoppa med chili och saffran
60 potioner ca 23 liter. Om ni är färre personer kring matbordet rekommenderas lite mindre mängder.
Torskfilé 3,5 kg
Laxfilé 1,3 kg
Räkor med skal 1,5 kg
Vitlök 6 klyftor
Chilifrukter 2st
Lök ca 1kg
Fänkål st stora knölar
Morötter 1kg
Raps och olivolja
iMat fraiche(laktosfri) 2 l
Vitt vin 2,5 l
Fiskbuljong 2 l
Krossade tomater 3 kg
Chilisås 1 dl
Hummerfond 1dl
Redning ljus
Paprikapulver, vitpeppar, Örtsalt.
Räkor skalas och skalen kokas i vatten till en fond ca 2 liter. Vitlöken finfördelas tillsammans med chilifrukterna och fräses i olja. Lax och torsk skärs i tärningar och kokas måttligt länge i buljong och en del av vinet. Finskuren fänkål, lök och morötter läggs i räkfonden, fonden från fiskkoket och hummerfonden. IMat fraiche och krossade tomater och vinet hälls i och soppan värms. vitlök och chili samt chilisås samt övriga kryddor tillsätts. Fisktärningarna och räkorna landas i soppan 5 minuter innan servering
Smaklig spis