Hösttröstrecept 2019

Publicerad: 18/11, 2019

Fisksoppa med chili och saffran

 

60 potioner ca 23 liter. Om ni är färre personer kring matbordet rekommenderas lite mindre mängder.

Torskfilé 3,5 kg

Laxfilé 1,3 kg

Räkor med skal 1,5 kg

Vitlök 6 klyftor

Chilifrukter 2st

Lök ca 1kg

Fänkål st stora knölar

Morötter 1kg

Raps och olivolja

iMat fraiche(laktosfri) 2 l

Vitt vin 2,5 l

Fiskbuljong 2 l

Krossade tomater 3 kg

Chilisås 1 dl

Hummerfond 1dl

Redning ljus

Paprikapulver, vitpeppar, Örtsalt.

 

 

Räkor skalas och skalen kokas i vatten till en fond ca 2 liter. Vitlöken finfördelas tillsammans med chilifrukterna och fräses i olja. Lax och torsk skärs i tärningar och kokas måttligt länge i buljong och en del av vinet. Finskuren fänkål, lök och morötter läggs i räkfonden, fonden från fiskkoket och hummerfonden. IMat fraiche och krossade tomater och vinet hälls i och soppan värms. vitlök och chili samt chilisås samt övriga kryddor tillsätts. Fisktärningarna och räkorna landas i soppan 5 minuter innan servering

 

Smaklig spis

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK