Hösttröstsoppa 2018
Publicerad: 25/2, 2019
Tomatsoppa med vegokorv
60 portioner, ca 23 l. Om färre antal kring matbordet rekomenderas mindre mängder.
Inköpslista:
Vegokorv och vegoprins ca 2,5kg (Anamma)
Formbar färs ca 1kg (Anamma)
Gul lök ca 2kg
Raps- och olivolja
iMat fraiche (laktosfri) 2 l
Vitt vin 1,5 l
Grönsaksbuljong 6 l
Krossade tomater 7 kg
Trattkantareller ca 2 kg
Redking ljus
Timjan
Paprikapulver
Vitlökssalt
Vitpeppar
Örtsalt
Korven ugnsteks hel i olja varefter den som kall skärs i bitar (svårskuren ostekt). Den formbara färsen steks utbredd i långpanna. Löken skärs smått och fräses i olja. Kantareller fräses i olja. Buljongen värms och reds av och blandas med vinet, med de krossade tomaterna, löken, korven, kantarellerna. Krydda sedan och smaka av.
Smaklig spis