Cirkusgården

Beställare: AB Gavlegårdarna

År: 2015-2020

Ansvarig: Arkitekt SAR/MSA Nils Simonsson och markprojektör Gunilla Welin Brook

 

Ett gott exempel där arkitektur och landskapsutformning utvecklas i ett prestigelöst samarbete och resultatet blir en fantasifull, attraktiv och trygg boendemiljö!

Vi på Arkitektgruppen har sedan 2015 arbetat med en revitalisering av fasader, entréer, återvinningsrum och utemiljö på nordost i Gävle.

 

Våra ledord har varit trygghet, stolthet, hållbarhet, ekosystemtjänster och biologisk mångfald. Vi har försökt att skapa ingångar till möten mellan hyresgäster, man ska känna sig trygg och stolt över att bo just här på nordost.

Tänker och gör man rätt från början minskar underhållet. Saker slits mindre och förstörelsen minskar. När människor tycker om en plats som nyttjas av många, är man också mer rädd om den. Det vackra och funktionella gör människor stolta. Där tycker man om att bo, dit vill man bjuda sina vänner. Vad är trevligast? En gemensam gård med fjärilsrabatter, insektshotell, frukter och bär eller ett hav av taggiga buskar och en nerklottrad bänk?

Se alla referenser »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK